07.03.2015

Ciaseczka owsiane z kokosem, koryntkami i białą czekoladą

Dzisiaj chcę Wam przestawić i od razu bardzo zachęcić do przygotowania tych ciasteczek. Są po prostu najlepsze jakie do tej pory piekłam. Rekomendacją może być fakt że moi synowie podzielili upieczone ciasteczka między siebie i zastrzegli mężowi żeby nawet nie myślał że weźmie sobie je do pracy. 






Składniki na 9 ciasteczek:

  • 60 g masła
  • 200 g płatków owsianych
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 60 g syropu klonowego
  • 1 jajko
  • 50 g chocolate chips (u mnie biała czekolada)
  • 50 g koryntek lub rodzynek
Piekarnik rozgrzewamy do 180 C . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Masło rozpuszczamy, odstawiamy. Płatki owsiane i kokos wsypujemy do miski, dodajemy syrop klonowy, jajko i rozpuszczone masło. Wszystko razem mieszamy, najlepiej przy pomocy dłoni. Dodajemy koryntki i chocolale  chips. Jeszcze chwilę mieszamy aż składniki równomiernie połączą się w masie. Lepimy ciasteczka o wadze około 50 g. Układamy na blaszce. Pieczemy na złoty kolor około 15 -20 minut. Studzimy na metalowej kratce. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly