09.12.2014

Ciasteczka korzenne


Ciasteczka są delikatne, kruche, aromatyczne o wyrazistym smaku. Fajnie nadają się jako ciasteczka na choinkę i do... brzuszka. :)














Składniki:
  • 300 g mąki pszennej
  • 180 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 opakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych Kamis
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 45 minut. 
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C°. Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy foremkami ciasteczka. 
Ciasteczka pieczemy 12-15 minut na złoty kolor.




1 komentarz:

  1. Biżuteria na wystawie u jubilera mimo ze piękna - nie wywołała by takiego wzdychania - jak oczom ukazujące się piękne- i przepyszne cukiernicze doskonałości -Oczu wprost trudno oderwać - obserwacje - udoskonalą każdy sen -

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly