10.02.2014

Czekoladowe serduszka


Jeśli chcecie przygotować coś na wieczór walentynkowy a nie bardzo wiecie co, to ten przepis jest w sam raz dla Was. Bardzo prosty i będziecie mogli wykonać go nawet w ostatniej chwili albo ze swoją drugą połówką

Ja proponuję wykonanie serduszek z białej czekolady ale równie dobrze będą wyglądać i przede wszystkim smakować serduszka z mlecznej lub gorzkiej czekolady. Dodatki też zależą tylko od Was.

Składniki:

  • 200 g białej czekolady

Dodatkowo:

  • serduszka cukrowe
  • suszona żurawina
  • kolorowe posypki

Wykonanie:

Blat pokrywamy papierem do pieczenia.
Czekoladę łamiemy na małe kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę przekładamy do rękawa cukierniczego (lub za pomocą łyżki) i wyciskamy serduszka. Od razu posypujemy posypkami. Pozostawiamy do zastygnięcia.








2 komentarze:

  1. Pani się pewnie inspiruje uczuciem do rodziny -Śliczne serduszko -

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje. Tak to fakt, moją inspiracją są takie 3 serduszka :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly