11.06.2012

Marcepanowe serduszka

Uwielbiam połączenie marcepanu i gorzkiej czekolady. Z braku czasu powstały czekoladowe serduszka:) dzieci wycinały  gwiazdki i motylki chociaż każdy inny kształt bedzie równie pyszny:). Świetna zabawa z dziećmi.

Składniki:
  • opakowanie marcepanu 
  • 200 g czekolady
  • kilka łyżek mleka
Marcepan rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm i wycinamy dowolne kształty.

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, gdy się dobrze rozpuści dodajemy kilka łyżeczek mleka ( około 5 ) wszystko razem mieszamy do jednolitej masy. Na chwilkę odkładamy po czym obtaczamy nasz marcepan w rozpuszczonej czekoladzie.

Tak powstałe czekoladki odkładamy na pergamin lub papier do pieczenia do momentu aż czekolada zastygnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly