Rurki z kremem
Pyszne. Wieki nie jadłam rurek z kremem. Zwykłe ciasto francuskie i ubita śmietana. Jak to niewiele potrzeba do szczęścia :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
Piekarnik rozgrzewamy do 220 C . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Blat ciast francuskiego wałkujemy na grubość 1 mm. Wzdłuż dłuższego boku tniemy paski o szerokości 15 mm. Wstążką ciasta owijamy foremkę na rurki zaczynając od węższego boku tak aby około 2 mm ciasta zachodziło na poprzednią warstwę. Rurki pieczemy na złotobrązowy kolor. Studzimy na metalowej kratce.
Składniki na krem:
- 300 ml śmietany kremówki
- 2-3 łyżki cukru pudru
- łyżka ekstraktu z wanilii
Składniki umieszczamy w misie i miksujemy na gęsty krem.
Wykonanie:
Krem umieszczamy w rękawie cukierniczym i wyciskamy do rurek porcję kremu. Rurki oprószamy cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz