07.01.2015

Rurki z kremem


Pyszne. Wieki nie jadłam rurek z kremem. Zwykłe ciasto francuskie i ubita śmietana. Jak to niewiele potrzeba do szczęścia :)










Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
Piekarnik rozgrzewamy do 220 C . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Blat ciast francuskiego wałkujemy na grubość 1 mm. Wzdłuż dłuższego boku tniemy paski o szerokości 15 mm. Wstążką ciasta owijamy foremkę na rurki zaczynając od węższego boku tak aby około 2 mm ciasta zachodziło na poprzednią warstwę. Rurki pieczemy na złotobrązowy kolor. Studzimy na metalowej kratce.

Składniki na krem:
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • łyżka ekstraktu z wanilii
Składniki umieszczamy w misie i miksujemy na gęsty krem.

Wykonanie:
Krem umieszczamy w rękawie cukierniczym i wyciskamy do rurek porcję kremu. Rurki oprószamy cukrem pudrem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly