Babeczki z Fruit Mince


Urocze a  zarazem pyszne babeczki które będą z całą pewnością ozdobą świątecznego stołu. Używając gotowego fruit mince zaoszczędzicie sobie dużo czasu. Gotowe babeczki można przechowywać do 7 dni w szczelnym opakowaniu.















Składniki na 12 babeczek:

  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 g brązowego cukru
  • 440 g fruit mince
  • 125 ml oleju
  • 80 ml letniego mleka
  • 1 jajko

Dodatkowo:

  • gwiazdki z marcepanu
  • cukier puder

Piekarnik rozgrzewamy do 190 C. Formę na muffinki wykładamy papilotkami.

Mąkę pszenną i proszek przesiewamy. Dodajemy resztę składników. Mieszamy do połączenia się składników. Masą wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości.

Pieczemy około 15 minut do tzw suchego patyczka. Studzimy na metalowej kratce. Gdy ostygną ozdabiamy gwiazdkami marcepanowymi. Posypujemy cukrem pudrem.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty