09.09.2015

Ciasteczka ze śliwką


Tym razem ciasto francuskie z sezonowymi owocami. 
















Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 g roztopionego masła
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • kilka śliwek

Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto francuskie smarujemy po całej powierzchni roztopionym masłem. Następnie równomiernie całość posypujemy mielonymi migdałami. Ostrą wykrawaczką lub szklanką wycinamy ciasteczka które układamy na blaszce. Na każdy krążek kładziemy połówkę śliwki. Pieczemy około 10 minut na złoty kolor. 




3 komentarze:

  1. Ale fajne! Nie spotkałam się jeszcze z takimi ciasteczkami :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają mega pysznie! :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie chrupiące ciasto i soczyste śliwki - to musiało być pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly