Ciasto cytrynowe z kruszonką
Bardzo smaczne i puszyste ciasto a podczas pieczenia tak pięknie pachnie w domu,
a przygotowanie tego ciasta zajmuje 5 minut. Polecam i napewno się nie zawiedziecie :)
Kruszonka:
- 75 g masła, miękkiego
- 75 g cukru
- 125 g mąki pszennej
Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy aż składniki będą przypominały bułkę tartą. Kruszonkę przekładamy do miski. Malaksera nie myjemy wkładamy do niego składniki na ciasto.
Składniki:
- 175 g masła, miękkiego
- 175 g cukru
- 175 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- otarta skórka z 2 cytryn
- 3 duże jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z cytryny
Ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki. Wyrównujemy i posypujemy równomiernie kruszonką lekko dociskamy. Pieczemy 50-60 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz