18.08.2013

Malinowy mess


Słynny deser dzisiaj z malinami. Słodycz bez i bitej śmietany równoważy kwaskowy smak puree z malin. Po prostu pycha. A malinki jeszcze od rodziców bez dodatków chemii :) zbierane własnoręcznie.






Składniki na 8 porcjii:

  • 1/2 - 1 szklanki puree z malin
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kilka bez 
  • kilka malin

Śmietanę ubijamy z cukrem na gęsty krem (ale nadal lejący).
Bezy kruszymy na większe kawałki.

Na dno pucharka wlewamy łyżkę bitej śmietany, posypujemy bezami, następnie łyżka puree. I tak powtarzamy  2-3 warstwy (lub ile chcemy). Na wierzchu układamy kilka malin.

Identycznie postępujemy z resztą pucharków.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly