Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowo-orzechowym
Przepis na czekoladowe babeczki pojawił się już wcześniej i już go znacie. Krem jest bardzo prosty i szybki do wykonania wystarczy zmiksować dwa składniki i już, świetny do ozdabiania babeczek i nie tylko super się sprawdza do przekładania tortów:)
Składniki na 12 babeczek:
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g kakao
- 110 g masła miękkiego
- 110 g cukru pudru
- 2 jajka
- 110 ml mleka
Mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do miski.
W drugiej misce miksujemy masło i cukier puder aż masa będzie biała i puszysta. Następnie dodajemy pojedyńczo jajka, za każdym razem miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy przesianą mąkę i mleko. Miksujemy tylko do połączenia się składników.
Masą wykładamy papilotki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20 minut do tzw suchego patyczka. Studzimy na metalowej kratce.
Składniki na masę:
- 250 g miękkiego masła
- 400 g kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella)
Wykonanie:
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy na ostudzonych babeczkach.
Witam. Czy tym kremem mozna zrobic roze, ale takie robione z platkow? Mam na mysli cos takiego: https://it.pinterest.com/pin/526076800211959083/ Chodzi mi o krem czekoladowy,ktory bedzie sztywny zeby utrzymac taka forme.Jest mi obojetne czy maslany czy inny.Pozdrawiam.e
OdpowiedzUsuńDo takich róż jak na zdjęciu użyto prawdopodobnie samego masła i cukru pudru plus barwnik i aromat
UsuńKeep on writing, great job!
OdpowiedzUsuń