10.12.2012

Rocky road



Ostatnich kilka dni spędziłam w łóżku zmagając się z grypą. Dzisiaj nie czując się jeszcze na siłach postanowiłam zrobić coś bardzo szybkiego. Na pewno moje dwa małe szkraby i jeden trochę większy :) będą miały miłą niespodziankę po powrocie do domu.


Składniki:
  • 100 g ulubionych pokruszonych ciasteczek
  • 30 g małych pianek
  • 40 g pokrojonego w kostkę marcepanu
  • 6 kandyzowanych czereśni (pokrojonych na ćwiartki)
  • 40 g orzechów włoskich (niedbale pokrojonych)
  • 40 g rodzynek
  • 20 g płatków migdałowych
  • 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka ekstraktu z pomarańczy
  • 250 g czekolady ( najlepiej pół na pół mlecznej i gorzkiej ale to wedle gustu :)
Czekoladę łamiemy na drobną kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Resztę składników wsypujemy do miski i wlewamy do niej rozpuszczoną czekoladę. Mieszamy aż wszystkie składniki pokryje czekolada. Przekładamy do foremki wyłożonej folią aluminiową. Niedbale wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Przed podaniem możemy lekko oprószyć cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly