Ciasteczka korzenne
Ciasteczka są delikatne, kruche, aromatyczne o wyrazistym smaku. Fajnie nadają się jako ciasteczka na choinkę i do... brzuszka. :)
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 180 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 opakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych Kamis
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C°. Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy foremkami ciasteczka.
Ciasteczka pieczemy 12-15 minut na złoty kolor.
Biżuteria na wystawie u jubilera mimo ze piękna - nie wywołała by takiego wzdychania - jak oczom ukazujące się piękne- i przepyszne cukiernicze doskonałości -Oczu wprost trudno oderwać - obserwacje - udoskonalą każdy sen -
OdpowiedzUsuń