Czekoladowe serduszka
Jeśli chcecie przygotować coś na wieczór walentynkowy a nie bardzo wiecie co, to ten przepis jest w sam raz dla Was. Bardzo prosty i będziecie mogli wykonać go nawet w ostatniej chwili albo ze swoją drugą połówką
Ja proponuję wykonanie serduszek z białej czekolady ale równie dobrze będą wyglądać i przede wszystkim smakować serduszka z mlecznej lub gorzkiej czekolady. Dodatki też zależą tylko od Was.
Składniki:
- 200 g białej czekolady
Dodatkowo:
- serduszka cukrowe
- suszona żurawina
- kolorowe posypki
Wykonanie:
Blat pokrywamy papierem do pieczenia.
Czekoladę łamiemy na małe kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę przekładamy do rękawa cukierniczego (lub za pomocą łyżki) i wyciskamy serduszka. Od razu posypujemy posypkami. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Pani się pewnie inspiruje uczuciem do rodziny -Śliczne serduszko -
OdpowiedzUsuńDziękuje. Tak to fakt, moją inspiracją są takie 3 serduszka :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń