Różane serniczki
Oj pięknie pachniało podczas pieczenia. Nie dałam dużo wody różanej i miały delikatny zapach. Jeśli chcecie bardziej wyraźny zapach proponuje podwojenie albo nawet potrojenie tego składnika. Na pewno wszystkim przypadnie do gustu. Zobaczymy co powiedzą dzieci, na razie są w szkole i już nie mogę się doczekać ich opinii.
Składniki:
- 120 g ciastek typu digestive
- 500 g twarogu
- 3/4 szklanki cukru
- 1 białko
- 1 łyżka wody różanej
Twaróg, cukier, białko, wodę różaną umieszczamy w blenderze i miksujemy aż wszystkie składniki będą miały kremową jednolitą konsystencję.
Masę wykładamy na pokruszone wcześniej ciasteczka (na każdą muffinkę około 2 łyżki).
Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut aż środek serniczka będzie ścięty. Studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
wyglądają przepysznie i tak delikatnie :) zwłaszcza z dekoracją z płatków róży
OdpowiedzUsuń