Łaciate ciasto z malinami
Pyszne, łatwe ciasto. W tym wypadku użyłam malin ale możecie użyć różnych sezonowych owoców.
Z każdymi smakuje wyśmienicie
Składniki:
- 600 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g miękkiego masła
- 350 g drobnego cukru
- 6 jaj
- 185 ml mleka
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżka mleka
Dodatkowo:
- 500 g malin
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Blaszkę o bokach 22 x 32 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Łyżką wykładamy połowę masy jasnej i ciemnej na przemian na dno. Wyrównujemy. Posypujemy malinami. Owoce przykrywamy drugą połową masy jasnej i ciemnej, wykładając je na przemian.
Pieczemy około 40 minut do tzw suchego patyczka.
Wygląda na pyszne. Ciasto ucierane łatwe i szybkie w wykonaniu.
OdpowiedzUsuńCzuję że z wisienkami byłoby mu też do twarzy:).
Myślę że z tymi wisienkami masz rację . ;)
UsuńMyślę że z tymi wisienkami masz rację . ;)
UsuńCudowne :>
OdpowiedzUsuń