tag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post4517331786279969306..comments2023-03-19T09:32:04.664+00:00Comments on Kraina Słodkości: MarlenkaKraina słodkościhttp://www.blogger.com/profile/06150189614963234099noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post-9600756627390252472017-04-01T12:41:56.535+01:002017-04-01T12:41:56.535+01:00Witam, własnie wczoraj zrobiłam to ciasto z dodatk...Witam, własnie wczoraj zrobiłam to ciasto z dodatkiem dżemu porzeczkowego i powiem, że z tym dżemem jest o wiele lepsze i smaczniejsze. Dziękuje za ten przepis, tylko jest małe ale, bursztynowe robi się dopiero po tym, jak wlejesz sodę z octem,a nie przed. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08262118894988117616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post-19516779315225415982015-05-19T13:11:27.516+01:002015-05-19T13:11:27.516+01:00Bardzo przykro zrobiło mi się po przeczytaniu tego...Bardzo przykro zrobiło mi się po przeczytaniu tego komentarza ponieważ w sieci jak widać jest wiele zawiści i nienawiści. Początkowo miałam go nie publikować ale postanowiłam sprostować. Tak przepis pochodzi z internetu ale jest z moimi małymi zmianami a po za tym szukając danego przepisu sprawdzam go zawsze z kilku źródeł. Co do tego przepisu jest on na kilku blogach i nie tylko na które zaglądałam. I nie rozumie jak ktoś przypisuje sobie przepis że jest jego własnością. Szkoda że dana osoba nie miała odwagi się podpisać. Co do dżemu to użyłam go w wielu przepisach. A użyłam go tutaj ponieważ po spróbowaniu masa wydała mi się troszkę mdła.I gdyby wszyscy trzymali się zawsze przepisów nie powstałoby wiele pysznych ciast i deserów. I bardzo lubię w swoich wypiekach przełamywać smaki. Jeśli anonimowa osoba poczuła się urażona że zaglądałam na jego bloga (nie mam pojęcia który to ) w poszukiwaniu inspiracji proszę o wiadomość a obiecuje że już więcej tam nie zaglądnę.Kraina słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06150189614963234099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post-21976323236349885952015-05-19T11:05:11.264+01:002015-05-19T11:05:11.264+01:00Po pierwsze Marlenka z dzemem Marlenka juz nie jes...Po pierwsze Marlenka z dzemem Marlenka juz nie jest, a po drugie jak sie bierze przepis z innego bloga, to nalezaloby umiescic o tym informacje. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post-13610131147576285292015-05-17T17:47:44.680+01:002015-05-17T17:47:44.680+01:00Na pewno ilością warstw ciasta ;) również etapem p...Na pewno ilością warstw ciasta ;) również etapem przygotowania ciasta. Ale najważniejszą różnicą jest masa. Ja osobiście Stefankę przekładam masą z kaszy manny a tutaj mamy masę budyniową z kajmakiem.Kraina słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06150189614963234099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-404016914421161144.post-19052085042442678632015-05-16T20:52:27.267+01:002015-05-16T20:52:27.267+01:00a czym się różni od stefanka?a czym się różni od stefanka?Anonymousnoreply@blogger.com